Att fly verkligheten

Samtidigt som jag försöker behålla fotfästet längs den brokiga väg som ska leda mig framåt mot ett starkare jag, krigar jag mot alldeles för långa väntetider, ord som ”jag vet inte” och ”du måste ha tålamod”. Jag har även fått höra; ”du som själv jobbar inom sjukvården vet ju hur lång tid sådant här tar”. Just nu är jag inte fysioterapeut, jag är Malin – Malin som behöver hjälp av sjukvården. Mitt i all frustration över att finnas i en gråzon i sjukvården där jag kastas från den ena specialisten till den andra där alla hänvisar till varandra, finns också guldkornen – de som hela tiden står vid min sida. Även om de inte kan hjälpa mig att lösa gåtan finns de hela tiden här. De lyssnar, hejar och peppar. Hjälper mig att resa mig upp när jag ännu en gång snubblat och fallit hårt till marken.

I förrgår bestämde jag mig för att strunta i allt. Jag orka inte mer av min upp och nervända vardag. Jag bokade om besöket hos arbetsterapeuten. Jag berättade för henne, hon tyckte att det var en mycket bra idé. Jag bokade en flygbiljett till Stavanger med avgång mindre än ett dygn framåt i tiden för att hälsa på min familj. Kanske är det att fly från verkligheten? Alla problem kommer att finnas kvar när jag kommer hem. Det struntar jag i. För en gångs skull lyssnar jag på mig själv, vad jag vill just nu. Jag struntar i allt annat, det tar jag tag i en annan gång. Just nu vill jag inte vara någon annan stans än just här.

Publicerad av malingerdle

Malin är leg. fysioterapeut, utbildad yogalärare/riverguide (200 h) via Global Yoga och gruppträningsinstruktör (jympa, IndoorWalking m.fl.). Hon brinner för rörelseglädje och älskar att dela den med min omgivning. 2016 drabbades hon av den neurologiska smärtsjukdomen Komplext Regionalt Smärtsyndrom, CRPS och genomgick en vänstersidig transfemoral amputation juli 2019. Under 2019 skriver Malin manus till en bok om hennes upp och nervända vardag med CRPS - "Vägen framåt i en vardag med CRPS".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: