Namasté

Jag sitter i bilen på parkeringsplatsen. Den fysiska och psykiska smärtan är outhärdlig. Det gör så ont i hela mig. I knät och i mina tankar. Känslostormen inom mig är en enda röra. Jag vill inte mer. Jag orkar inte. Tårarna rinner ner för mina kinder. Jag känner mig ensam. Jag vet att jag inte är det, men jag gör det ändå. Känner mig ensam. Som om att det är jag, mot resten världen. Det känns övermäktigt. Jag har aldrig känt mig så här liten och söndrig som jag gör nu. När jag tittar mig i spegeln ser jag ett tomt skal av någon som liknar Malin. Jag kan inte längre se glädjen lysa i de blå ögonen. Den finns inte där.

Jag gråter. Varje dag. Det händer mer ofta än sällan att jag gråter mig till söms. Jag kryper långt under täcket så att ingen ska höra mina tårar. Hörs dem inte, finns dem inte.  Jag vill inte visa dem. Det är inte heller alltid jag gör det. Tårarna finns där hela tiden. De kan gömma sig bakom det gladaste leendet. Och det skratt som kommer från mig kan vara ett dolt skrik – hjälp mig!

Jag söker hela tiden efter något att göra, något att fästa mina tankar vid. Jag längtar efter stillhet och tystnad, men just nu får det mina tankar och känslor att löpa amok. Det närmsta jag kan komma stillheten är yogan. Men den finns där hela tiden, varesig jag vill eller ej – den ständigt pågående stormen som när som helst blåser upp till orkan och tornados.

Jag utför yoga och meditation dagligen, ibland flera gånger varje dag. Jag behöver det. Stormen är kvar inom mig. Men i yogan och meditationen kan jag ibland, om än för en kort millisekund, finna ro. Allra bäst tycker jag om stunderna som jag tillbringar på en yogaklass. Fokus är jag. Jag anpassar varje asanas till det som passar mig. Men jag är inte ensam.

I förmiddags rullade jag ut min matta i yogasalen. Jag satte mig på den, kände längden genom hela min ryggrad upp genom toppen av huvudet. Jag rullade bak mina axlar och lät dem falla på plats. Jag slöt mina ögon, nästa gång jag öppnade dem hade femtiofem underbara minuter passerat.

Namasté.

Ett svar till ”Namasté”

  1. Ta vara på och njut av yogan, så småningom kommer något mer som är givande för dig och så fylls det på, det som är gott och bra. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: