Om att göra det bästa jag kan

Istället för att acceptera att det är såhär det är just nu snurrar ”hur det borde vara” runt i mina tankar. En pigg och glad Malin som gör det hon trivs bäst med att göra: att jobba, att träffa min familj och mina vänner, att skratta och leva en vardag som är fysik aktiv. Jag kan inte acceptera. För mig är att acceptera lika med att ge upp, och det finns inte i min vokabulär – att ge upp. Jag vill göra det många gånger, att ge upp. Men jag måste fortsätta framåt.  För så som det är just nu är inte det liv jag vill leva. Jag gör så bra jag kan för att min upp och nervända vardag ska fungera någorlunda.

Jag vill bli den gamla Malin, i en uppdaterad version. Det är svårt att acceptera att jag måste be om hjälp, att jag just nu inte klarar mig själv. Jag har flyttat hem till mamma och pappa. Jag klarar inte att bo själv. Jag behöver hjälp med de vardagliga sysslorna som att handla mat, att tvätta mina kläder är projekt i sig, att städa och att nå de där sakerna som står högre upp i skåpen. Att laga mat är svårt, jag gör det ibland men jag uppskattar när jag får hjälp. Jag gillar att baka bröd. Det gör jag ofta. Men jag behöver hjälp med att plocka fram redskap och ingredienser. Jag kan inte stå up för länge, inte heller sitta eller ligga. Jag behöver variation. Och jag behöver sällskap, men också utrymme att vara för mig själv. Det får jag hemma hos mina föräldrar. Jag får hjälp, jag får kärlek.

Det är svårt att be om hjälp. Jag har alltid sett mig som en självständig person, nu kan jag inte vara det längre för att min kropp och knopp säger stopp. Jag jobbar på det hela tiden, att våga be om hjälp – att våga vara ”besvärlig”. Jag försöker att tillåta mig själv att be om hjälp, och att sedan ta emot den. Jag gör det bästa jag kan av min upp och ner vända vardag.

Publicerad av malingerdle

Malin är leg. fysioterapeut, utbildad yogalärare/riverguide (200 h) via Global Yoga och gruppträningsinstruktör (jympa, IndoorWalking m.fl.). Hon brinner för rörelseglädje och älskar att dela den med min omgivning. 2016 drabbades hon av den neurologiska smärtsjukdomen Komplext Regionalt Smärtsyndrom, CRPS och genomgick en vänstersidig transfemoral amputation juli 2019. Under 2019 skriver Malin manus till en bok om hennes upp och nervända vardag med CRPS - "Vägen framåt i en vardag med CRPS".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: