Jag är trött

Jag är trött på att gråta.
Jag är trött på att låtsas.
Jag är trött på att inte uppleva glädje.
Jag är trött på smärtan.
Jag är trött på de obegripliga tankarna.
Jag är trött på att längta efter en annan tid än nu.
Jag är trött på att vara trött.

Jag vaknar med smärta. Jag somnar med smärta. Jag känner den hela tiden. Smärtan. Det är en oinbjuden gäst som vägrar att lämna mig i fred. Jag trött på att gråta, att känna klumpen av oro i magen, trött på att inte kunna skratta på riktigt. Jag är trött på att inte känna glädje. Jag känner mig yr. När som helst kan jag tappa balansen och falla – fysiskt och psykiskt. Jag upplever världen som en karusell. Jag tycker inte om att åka karuseller, jag är åksjuk.

Trötthet. Jag är trött när jag ska sova på kvällen. Jag är trött när jag vaknar på morgonen. Jag är trött hela dagen. Det kallas för fatigue. Fatigue är den medicinska termen för trötthet eller utmattning på grund av en sjukdom. Tröttheten går inte att sova bort. Den påverkar  hela kroppen och gör att allt i vardagen känns övermäktigt. Tröttheten bara finns där och håller fast en i sitt hårda grepp.

I min värld finns ingen tystnad. Jag hör ständigt ett brus eller pip i öronen. De säger att det orsakas av den stress min kropp utsätts för. Mina tankar håller mig sysselsatt från morgon till kväll, ibland även på natten. De lämnar mig aldrig i fred. Jag önskar att tankarna skulle vara lite mer begripliga. Jag önskar att den smärta som tillhör CRPS skulle fara och flyga långt bort där jag aldrig kulle hitta den, och den skulle aldrig kunna hitta mig.

Det gör så ont i hela mig. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag går i cirklar, det blir inte bättre. I väntan på en bättre tid gömmer jag mig bakom ett leende. Jag skrattar. Jag vill därför att ni lovar mig en sak: Glöm aldrig, bakom det gladaste leendet eller det varmaste skrattet kan det mest ledsamma sinnet bo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: