Yogans magi

Jag grät mig till söms igår. Smärtan. Jag är van vid det. Det händer mer ofta än sällan. Det är min vardag. Det är så det är. Jag försöker att göra det bästa av det, att hitta de ljusa stunderna i en vardag som är ganska mörk. De finns. Om än mycket korta stunder. Men de korta stunderna är guld värda.

”Alla dagar kan inte vara en bra dag,
men det finns något bra i varje dag”

Det är ord jag valt att ta med mig in i 2018. Det var också temat på gårdagens yogaklass. Fyrtiofyra yogis gjorde mig sällskap på yogamattan igår kväll. Wow! Det var magi. Hela salen var fylld av energi, och glädje. Min fysiska och psykiska smärta fanns där, precis som alltid. Hur jag än gör finns den där och håller mig sällskap, som en oönskad gäst som aldrig vill gå. Men för en gångs skull var det inte smärtan som gjorde att jag ville gråta. Det var glädje. Det var yogans magi.

Jag känner mig glad och tacksam, det är en ära att få leda en yogaklass. En ära att få leda människor genom en stund av stillhet och närvaro. Alla på sitt sätt, utefter deras förutsättningar. Jag är jag och du är du. Vi är alla olika och har vår unika historia med oss i bagaget. Jag vet inte varför just du har valt att rulla ut din yogamatta just den stunden. Men jag vet att du vill vara där just nu.

Gårdagens klass var yoga mind. Det är Friskis lugnaste pass, men det viktigaste. Högintensiv träning i alla ära, kroppen behöver det med. Men för att klara vardagen behöver vi kunna landa i oss själva och lämna jobbet på jobbet, hemma i hemmet och ibland behöver vi även kunna lämna allt utanför oss för att gå in i oss själva och hitta lugnet. Hitta jaget. Hur viktigt det än är att tjäna pengar, ta hand om dina nära och kära och sköta om hushållet är det allra viktigaste att du mår bra inuti dig själv. Gör du inte det kan du inte heller ta hand om din omgivning.

Ge dig själv en stund varje dag att bara vara du. Att fundera över vad som gör just den här dagen, eller stunden, till något bra. Allt kan inte vara lycka och glädje. Livet består av kontraster, det är just det som gör att mörker är mörker och lycka är lycka.

Jag är fast i yogans underbara värld. Och här tänker jag stanna länge.

Ett svar till ”Yogans magi”

  1. Din magi, du skriver otroligt bra. Dina ord dansar fram genom dagen och natten. Tack :).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: