Anahata

Ni skulle sett de osäkra blickarna som flackade runt i salen när jag satte mig i positionen ”fjärilen” och började rulla runt på (och utanför) min yogamatta. När mina deltagare i yogasalen, till en början lite trevande, väl försökte dröjde det inte länge innan salen fylldes av skratt. Vi skrattade tillsammans. Så roligt det var! Innan dess hade vi varit svajande träd, blinkande stjärnor, flygplan och flygande båtar. Vi hade föreställt katter, kossor, kobror och hundar. Jag, stora och små, nya och erfarna yogis. Tillsammans yogade vi till förmån för Barncancerfonden. Och vi gjorde det med glädje i hjärtat.

Dagens intention:

Det bästa eller mest vackra sakerna i denna
värld kan inte bli sedda eller rörda vid,
De måste bli upplevda av HJärtat
♥︎

Det var just hjärtat som var fokus idag. Hjärtchakrat, anahata. Det är det fjärde chackrat som finns nära hjärtat, mitt på bröstkorgen. Elementet är luft. Dess färg är rosa och grön. Den yogiska traditionen säger att det är hjärtchakrat som gör att vi kan känna medkänsla, förståelse, generositet, omtanke och kärlek gentemot vår omgivning. Den står även för vår förmåga att förlåta. Visst är det vackert?!

På flera träningsanläggningar runt om i landet pågår Spin of Hope idag. Det är lag som tillsammans har köpt en spinningcykel till förmån för Barncancerfonden, och håller cykeln i rullning från klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen. Det är lag av familjer, vänner, kollegor eller för varandra okända människor. Men alla med det gemensamma syftet: ”tillsammans gör vi skillnad”. För mig är det vackert. Det är energi som kommer från just hjärtchackrat. Därför kändes det självklart att bjuda stora och små, nya och erfarna yogis på en yogaklass inspirerat av hjärtchakrat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: