På äventyr i Toscana, Italien

Efter förra veckans äventyr i Toscana i Italien tillsammans med mina fantastiska kollegor och vänner är jag i behov av återhämtning. I fyra dagar har vi kombinerat jobb med nöje. Vi har diskuterat utveckling, teambuilding, besökt två vackra byar, ätit glass av den tvåfaldige glass-världsmästaren och njutit av Toscanas vackra vyer.

Under resan fick jag motvilligt inse att jag inte är lika pigg som jag trodde att jag var. Två av tre kvällar somnade jag klockan fem på eftermiddagen och vaknade tack vare min väckarklocka vid åtta morgonen dagen efter. En av de dagarna lyckades jag pausa sovandet en timma för att äta en fantastisk trerätters middag i huset vi bodde i. Middagen lagades av en Italiensk kock.

Vi konstaterade snabbt att de Italienska bilvägarna inte är lika bra som i Sverige. Och även om vi här i Halmstad inte kan högerregeln och istället kör efter regeln ”störst går först” slog Italienarnas bilkörning oss stort. Jag var glad över att sitta i passagerarsätet och agera kartläsare, istället för att sitta bakom ratten. Jag har stor respekt för alla de cyklister vi mötte på de Italienska vägarna.

De Italienska vägarna och backarna vs.Malin, 1-0

Den Italienska naturen är inte lättparerad. Jag fick motvilligt se mig besegrad. Även om byarnas gator var otroligt vackra och byarna mysiga var de inte skapta för oss som sitter i rullstol, eller hoppar på kryckor. Det var backe efter backe på knaggliga uråldriga gator. Men det var så otroligt vackert och var utan tvekan värt besväret. Som tur var hade jag flera starka fysioterapeuter, gruppträningsinstruktörer, receptionister och även en massör och kiropraktor till min hjälp när backarna blev för svåra att bemästra.

Efter knaggliga gator och några höjdmeter upp hittade vi till Gelateria Dondoli på torget Piazza Della Cisterna i byn San Gimignano. Där vi åt Italiensk glass gjord av den tvåfaldige glass-världsmästaren. Jag valde mina två favoritsmaker, stracciatella och vit choklad. Så gott!

Igår lämnade vi Toscanas vackra vyer och flög hem till den Svenska västkusten igen. Här möttes vi av sommarsol och ljumna vindar. Framför mig har jag en vecka hemma som är ovanligt lite bokad av besök inom sjukvården. Veckan kommer jag att ägna åt att ladda så mycket energi som möjligt och fortsätta med min hemrehabilitering. Nästa måndag börjar min rehabiliteringsperiod på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Då behöver jag all energi jag kan få.

Vänner, tack för en fantastisk resa! ♥︎

Det har varit fyra roliga dagar fyllda med utveckling och äventyr. För varje dag som går blir längtan ännu större att komma tillbaka.

För mig är det viktigt att trivas på jobbet, det är en så stor del av vardagen. Jag trivs jättebra. Jag längtar så mycket efter att komma tillbaka. Det är en av morötterna för att jag varje morgon ska gå upp ur sängen och göra det bästa jag kan för att må så bra jag kan. Jag är övertygad om att dagen då jag är tillbaka kommer att komma. Men frågan är när det kommer att ske?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: