Tio veckor + 2 dagar

Sedan förra gången vi sågs har mamma varit på valpkurs – utan mig! Jag fick inte följa med vilket var så orättvist. Jag trodde att syftet med valpkurs är att jag som faktiskt är en valp ska vara med. Nej, tydligen inte. Mamma lovade att jag ska få följa med nästa tillfälle, som faktiskt är idag. Jag har längtat så mycket!

Vad är egentligen en valpkurs? Jag vet inte, det låter i alla fall som om att det är något roligt. Mamma har sagt att det är en kurs där jag och mamma ska lära oss hur vi ska samarbeta vardagen. Förra veckan pratade instruktören (Emma) hela tiden. Mamma berättade allt som hon hade sagt. Jag kommer att berätta mer om det vid ett senare tillfälle.

Vad har hänt sedan senast?

Jag nosar mig vidare genom dagarna. Det finns så många dofter, överallt. De är så många att jag inte vet vart jag ska börja. Jag vill nosa på allting, upptäcka världen! Tillexempel dofterna i gräsmattan hemma, de tar aldrig slut. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Gräs, jord, grus, sand, träd, buskar….

Igår hittade jag en gul boll med piggar på som mamma hade gömt i trädgården. Den hade ett ansikte med en rolig min. När mamma studsar den i marken piper den, det gör den också när jag biter på den. Piggarna är så sköna att bita i när det kliar i munnen!

En efter en växer min starka valptänder fram. Det kliar så mycket! Att då tugga på den gula roliga bollen hjälper lite. Att tugga på mammas händer, mormors byxor eller mitt tuggben och ring med piggar på är skönt. Men både mamma och mormor säger ifrån när jag gör det, alltså tuggar på deras händer och byxor. Jag vet att jag inte får göra det, men jag måste ju veta hur de smakar.

Mamma säger att jag har blivit jätteduktig på att sitta, ligga och vacker tass på kommando. Hon tycker också att jag blivit duktigare på att komma när hon ropar. Jag kommer så länge jag inte hittar något som är mer mer intressant än henne, typ att rulla mig i lera! När jag har gjort det är mamma så bestämd på att jag måste skölja av mig i duschen. Men det vill inte jag! Varför ska jag behöva göra det? Jag har ju bara lekt! Att leka i vattnet eller duscha är fortfarande inte min bästa fritidsaktivitet. Jag har faktiskt badat en gång, i havet. Och vet du, efter jag har gjort det får jag rulla mig i sanden hur mycket jag vill! När jag sedan torkar försvinner all sand i min päls. Det borde väl även gälla med lera? Fast då måste jag vara ute så länge, så att pälsen hinner att torka. Jag må vara envis, men något tålamod har jag inte.

Jag har skällt en gång sedan sist och det var på morfar. Jag blev så glad att träffa honom. Både mamma och morfar blev chockade, de var inte alls beredda på att jag skulle skälla. Mamma har berättat att jag ibland kan skälla i sömnen, jag undrar vad jag drömmer om då? Skäller du i sömnen?

Förra veckan var vi och hälsade på mammas kompis som bor i Varberg. Vi gick en promenad runt Varbergs fästning. Mamma tycker att jag gick jättebra i kopplet. De flesta går med sin hund på vänster sida, det gör inte mamma. Jag måste gå på hennes högra sidan för att då kan hon lättare se mig, hon inte ser på sitt vänstra öga. Och om jag går på höger sida minskar risken att jag går in i hennes vänsterben som hon har jätteont i! Men ibland glömmer jag. Jag kan ju inte komma ihåg allt…

Hejdå, vi ses snart igen!
// Melker 🐾

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: