Ett sammanhang

Jag har varit sjuk länge. I över två år. Men jag har
ändå fortsatt med det som ger mig mest glädje – rörelse.

Foto: Jonas Gerdle

Jag är en Friskis. Av hela mitt hjärta. Som 12 åring började jag på juniorjympa på Friskis&Svettis. Under första jympapasset upplevde jag för första gången rörelseglädje på riktigt. Efter första passet sa jag till mig själv: jag vill också bli jympaledare, jag vill också dela med mig av min rörelseglädje. Jag fortsatte. Varje fredag. Sedan blev det mer, mer och mer. Jag provade andra jympapass och andra träningsformer. En dag blev jag funktionär, jag hjälpte till före, under och efter passen. Ledaren som ledde passet jag hjälpte till på är idag en av mina kära vänner. Hon har inspirerat mig till att fortsätta framåt i både med- och motgångar. Det var även hon som fångade mig den där dagen i våras då kroppen gav mig ett hårt knytnävsslag i magen och jag föll hårt mot golvet.

Som 15 åring gick jag Friskis instruktörsutbildning och blev jympaledare och en av Friskisföreningarnas yngsta gruppträningsinstruktör. Jag kände mig aldrig liten. I Friskis spelar åldern ingen roll. Alla är välkomna, som den person man är. Åldern är bara en siffra. Det som däremot räknas är rörelseglädjen.

I år firar jag tio år som instruktör på Friskis. För mig är det stort. Det är en ära för mig att vara en del av Friskisfamiljen och Sveriges största ideella idrottsförening – som motionär och funktionär.

Foto: Jonas Gerdle

Min roll som funktionär idag är inte den samma som den var då. Då var jag i träningssalarna och ledde jympa, IndoorWalking, dans (lova att inte berätta det för någon!), juniorjympa och familjejympa. Jag har under åren som gått fått förmånen att leda våra yngsta, äldsta och alla motionärer där emellan i träning, och dela med mig av min rörelseglädje till dem. Det var även Friskis som öppnade mina ögon för det yrke jag har idag – fysioterapeut. Idag supportar jag våra instruktörer när det gäller musik, pulssystem och intranät, jag är ansvarig för instruktörerna i  IndoorWalking-gruppen och leder yogapass ibland. Jag älskar att få vara en del av en ideell idrottsförening och en del i den stora Friskisfamiljen. Tack för all glädje som ni delar med er av till mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: