Att läsa är att resa

Varje gång jag går hemifrån ligger det alltid en bok i min väska. Man vet aldrig, när man som minst anar det kan det komma en möjlighet att läsa några sidor. Jag älskar att försvinna in i böckernas underbara värld.

Under min sjukdomstid har min förmåga att koncentrera mig och där med att läsa försvunnit. Sist jag läste böcker som jag brukar var under min resa till Hawaii för snart två år sedan. Som alltid när jag reser hade jag packat ner flera böcker i min resväska. Och som de bokälskare jag och mitt resesällskap är spenderade vi många timmar på stranden och vid poolen med varsin bok i våra händer. För mig är att läsa att samla ny energi, och avkoppling från den värld vi lever i. Att läsa böcker är ett intresse jag haft sedan barnsben. Jag är så glad och tacksam gentemot min omgivning som presenterade mig för böckernas underbara värld.

Under den senaste tiden har jag successivt börja hitta tillbaka till att läsa. Jag har fortfarande koncentrationssvårigheter och kan inte inte läsa samtidigt som radion står på eller någon pratar i min närhet. Ofta räcker det att någon är hemma för att jag inte ska kunna koncentrera mig. Jag kan dessutom bli väldigt trött av att läsa. Ibland räcker det med att läsa en sida eller två innan jag somnar av utmattning. Men ibland kan jag läsa flera kapitel. Och det viktigaste av allt – jag kan faktiskt läsa. Och det känns underbart.

Hemma håller jag min bokhylla mycket kär, och traven med böcker som ligger på mitt nattduksbord. Jag kan gå runt länge i en bokaffär. För mig är det rogivande att gå längs hyllorna som är fyllda av böcker, titta på dess bokomslag, läsa rubriken och läsa på baksidan om dess historia. Hemma i min bokhylla finns alltid en, två, och oftast flera bra böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Känslan att öppna en bok för första gången och skriva mitt namn i den är obeskrivbar, att sedan börja läsa den och ta in dess historia är fantastiskt. Om jag inte hade haft det jobb jag har som fysioterapeut hade jag gärna jobbat i en bokaffär. Och jag drömmer om att en dag skriva och publicera en bok.

Här delar jag med mig av mina favoritböcker. Kanske har vi samma favoritböcker, kanske finner du inspiration till att läsa någon ny bok? Vilken är din favoritbok?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: