Att läsa är att resa

Böcker har sedan barnsben varit en central del i min vardag. Jag älskar att lämna verkligheten en stund och försvinna in i böckernas underbara värld. Som liten läste jag Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg tillsammans med min farmor. Jag läste och sjöng ur Thorbjørn Egners barnbok Folk og røvere i Kardemommeby. När jag lärt mig läsa läste jag själv bland annat de fyra böckerna om systrarna Nelli och Steffi, En ö i havet skriven av Annika Thor. Jag känner en stor tacksamhet och glädje gentemot min omgivning som stadigt presenterade mig ör böckernas värld.

Här delar jag med mig av några av de böcker som har betytt och betyder mycket för mig*. Har du några boktips som du vill dela med dig av?

Camilla Davidsson delar genom karaktären Emma med sig av sina egna erfarenheter om hur fel det kan gå i vardagen när man lever sin vardag efter andras önskemål, istället för sina egna. Den första boken av fyra om Emma är Under vintergatans alla stjärnor (2015).

*denna sida kommer att uppdateras successivt.