Yoga på gräsmattan #1

Under morgonen fick jag äran att instruera nya och erfaren yogisar en stund  på yogamattan. Jag hade bjudit hem de alla till min gräsmatta utanför det lilla huset som jag bor i. Vi hade vädret på vår sida. Det var inte för varmt, inte heter för kallt – det var som vi dagen till ära säger här i Sverige: lagom. För någon var det här yogapasset det andra passet någonsin, för någon annan var yoga och meditation en kär vardaglig rutin. Det är just det jag tycker är så fantastiskt med yoga, och gruppträning generellt – ny som mer erfaren, alla kan träna gemensamt efter de förutsättningar som finns idag. Någon vill utmana sig och prova sina vingar, en annan väljer idag att stanna i tryggheten. Det är dagen och stunden som styr. Men alla har en sak gemensamt, alla har valt att gå till den bestämda platsen en viss tid för att dela en stund på yogamattan. Det är kärlek till själen.

Intentionen under morgonens stund på yogamattan var tillit till sig själv. Författaren Sofia Sivertsdotter skriver i boken Tillitens väg: ”Tillit är att börja gå, även om vi inte vet om benen kommer att bära och fastän vi kanske inte ens ser vägen framför oss. Det är att spänna ut vingarna, hoppa och lita på att nya utsikter väntar i nästa vingslag”.

I sommar leder jag yoga på Friskis&Svettis Halmstad, om du inte redan är medlem i föreningen kan du kontakta receptionen (tel. 035-10 18 17) för att boka ett pass. Jag kommer också att bjuda in till fler yogastunder på gräsmattan utanför det lilla huset. För nya datum, håll utkik här, eller följ Facebook-gruppen ”Malin Gerdle”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: